ßßß
Źródło: Stary zeszytSkładniki:1 kg sera trzykrotnie zmielonego10 jajekpół kostki masła1 budyń śmietankowy1 szklanka cukru3-4 łyżki ekstraktu waniliowegopaczka rodzynek (według uznania)1 czekolada gorzka2 łyżki mleka2 łyżki mioduWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do sera dodać żółtka, cukier, ekstrakt waniliowy, masło i budyń i dokładnie ubić. Dodać bakalie i wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywno i dodać do sera. Delikatnie wymieszać i przełożyć do przygotowanej tortownicy o średnicy 24 cm. Wstawić sernik do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Sernik po upieczeniu opadnie ale nie czyni to żadnej szkody. Ewentualne pęknięcia można przykryć polewą czekoladową. Czekoladę rozpuścić z mlekiem, dodać miód i dokładnie zamieszać. Posmarować sernik.Smacznego:)