ßßß Cookit - przepis na Śledzie bazyliowe

Śledzie bazyliowe

nazwa

Wykonanie

Te śledzie spodobały mi się od pierwszego razu i wiedziałam, że zaraz muszę je zrobić. Jeszcze przed zjedzeniem każdemu się podobały a po konsumpcji to już tylko można było usłyszeć "ochy" i "achy". Śledzie są aromatyczne, dość pikantne i bardzo dobre. Na Sylwestra mogą być doskonałą przystawką.
Źródło
Składniki:
500 g płatów śledziowych
duża garść świeżej bazylii
1 pikantna papryczka
1 cytryna
1 główka czosnku
oliwa
Bazylię, papryczkę i czosnek zmiksować z oliwą i przełożyć tym płaty śledziowe. Śledzie powinny stać co najmniej 24 godziny w lodówce.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2012/12/Sledzie-bazyliowe.html