ßßß Cookit - przepis na Pulpety w sosie chrzanowym

Pulpety w sosie chrzanowym

nazwa

Wykonanie

Bardzo lubię pulpety, ale żeby urozmaicić je trochę zmieniam sosy, które im zwykle towarzyszą. Tym razem wypróbowałam sos z dodatkiem chrzanu, który sprawił, że delikatne pulpeciki nabrały charakteru.
Składniki:
40 dag mielonego mięsa
1 jajko
szklanka bulionu
1 cebula
1 czerstwa bułka
łyżka mąki
3 łyżki śmietany
2 szklanki wody
sól, pieprz
łyżeczka papryki mielonej
2 łyżki chrzanu
Mięso wyrobić z jajkiem, namoczoną bułką, solą i pieprzem. Z otrzymanej masy uformować pulpety i obsmażyć je na rumiano z obu stron. Cebulę posiekać podsmażyć na tłuszczu i smażyć chwilę. Wlać bulion, chrzan i zagotować. Włożyć podsmażone pulpety i gotować na niewielkim ogniu około 20-25 minut. Dodać śmietanę i zagotować. Doprawić do smaku i posypać koperkiem.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2012/05/Pulpety-w-sosie-chrzanowym.html