Wykonanie
Do domowej granoli przymierzałam się od dawna ale jakoś tak będąc w sklepie zawsze sięgałam po swoją ulubioną mieszankę. Ale kiedy ostatnio w jednej paczce znalazłam kilka kamyków stracilam cierpliwość i wiedziałam, że to jest wlaśnie ten czas kiedy muszę zrobić wlasną granolę. Użyłam tych ziaren, które lubię najbardziej i to jest właśnie fajne, że wszystko mi w niej smakuje i nie muszę przebierać w poszukiwaniu składnika, za którym nie przepadam.
Składniki:250 g
płatków owsianych100 g
słonecznika50 g
sezamu400 g dyni2 łyżki
miodu4 łyżki
oleju słonecznikowego150 ml
soku jabłkowego2 łyżki
cukru trzcinowegoPiekarnik nagrzać do 150 st C.Wszystkie składniki wymieszać. Wsypać do foremki i piec godzinę, co kilka minut mieszając łyżką. Studzić w wyłączonym, ciepłym piekarniku.Smacznego:)