Wykonanie
Jakiś czas temu jechałam autobusem i zobaczyłam na billboardzie fajną reklamę: zrzuć zimową oponkę :) Strasznie mi się to spodobało, aż się uśmiechnęłam do siebie. Pomyślałam wtedy, fajnie by było wziąć tabletkę i rano wyglądać pięknie,
młodo i zgrabnie. Szkoda, że to marzenia... Zatem na początek proponuje zacząć dzień od
musli domowej roboty z
mlekiem lub
jogurtem, a później doprawić to odrobiną
sportu. Na pewno będzie lżej w brzuchu i na duchu, a o tabletkach - wspomagaczach zapomnijcie. Smacznego!
SKŁADNIKI400 g
płatków owsianych błyskawicznych1/2 szklanki pestek
słonecznika1/2 szklanki pestek dyni1/2 szklanki
sezamu1/2 szklanki
płatków migdałów100 g
rodzynek100 g
żurawiny4 łyżki
miodu3 łyżki
oleju słonecznikowego2 łyżki
cukru trzcinowego (opcjonalnie)JAK TO ZROBIĆDo dużej miski wsypujemy:
płatki owsiane,
słonecznik,
dynię,
sezam,
płatki migdałów, mieszamy. Dodajemy
miód (jeżeli jest gęsty to rozpuszczamy i studzimy),
cukier i
olej, wszystko dokładnie mieszamy. Powstałe
musli wysypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 45 minut - na złoty kolor, co jakiś czas mieszamy. Studzimy w wyłączonym piekarniku. Ostudzone
musli przesypujemy do szczelnego pojemnika. Smacznego!