ßßß Cookit - przepis na Dorsz z masłem escargot

Dorsz z masłem escargot

nazwa

Wykonanie

Macie ochotę na rybę? Polecam wspaniały przepis. Rybę wystarczy usmażyć i położyć na niej aromatyczne masło z musztardą i innymi przyprawami. Masło się rozpuszcza i powstaje pyszna skorupka. Ten przepis jest po prostu rewelacyjny. Bardzo polecam:)
Źródło: xxx
Składniki:
4 łyżki miękkiego masła
1 i 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
1 cebula
1/2 łyżeczki musztardy Dijon
1 i 1/2 łyżki posiekanej szynki parmeńskiej (nie dodałam)
1 łyżka mielonych migdałów
2 łyżki soku z cytryny
sól , pieprz
oliwa do smażenia
5-6 kawałków ryby np. dorsza
Rybę usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na każdym kawałku ryby ułożyć kołderkę z masła. Wstawić do nagrzanego piekranika i zapiekać kilka minut.(ok. 10)
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/10/Dorsz-z-maslem-escargot.html