Wykonanie
Dzisiejsza
kawa powstała przez przypadek. Kojarzył mi się ten przepis ale nie mogłam znaleźć kartki dlatego pomyślałam, że zrobię go z głowy. Kiedy po
fakcie odnalazłam kartkę z przepisem okazało się, że to miała być
czekolada z
adwokatem a nie
kawa. Tak więc przypadkiem wzbogaciłam się o jeden dobry przepis a na
czekoladę z
adwokatem zapraszam wkrótce:)
Składniki:20 ml
Adwokatafiliżanka
espressocukierśmietanka do kawyZaparzyć
espresso, osłodzić według preferecji. Na dno szklanki wlać
likier jajeczny, następnie po ściankach szklanki wlać
kawę, żeby nie zamieszać
Adwokata. W ten sposób uzyskujemy dwie warstwy, ja dodałam odrobinę
śmietanki, która przesunęła się pod
kawę i utworzyła 3 warstwę.Na zdrowie:)