Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu«
Kurczak w warzywach
Bułki z ziarnami »
Składniki:200 g chińskiego
makaronu2 łyżki
oleju roślinnego200 g chudej
wołowiny1 ząbek
czosnku1 łyżeczka świeżo startego
imbiru1
czerwona papryka1
cebulka ze
szczypiorkiem1-2
łodygi selera naciowego1/2 łyżeczki
brązowego cukru3 łyżki
sosu sojowego1 łyżka posiekanego
szczypiorkuMakaron włożyć do gotującej się i osolonej
wody, gotować przez 4 - 5 minut. Odsączyć. Przełożyć na sitko, dokładnie odsączyć i włożyć z powrotem do garnka, wymieszać z 1 łyżką
oleju roślinnego. Rozgrzać wok i wlać pozostały
olej. Smażyć
wołowinę przez 3 - 4 minuty, mieszając od czasu do czasu. Dodać
czosnek,
papryczkę chilli,
imbir, smażyć przez chwilę Dodać
paprykę,
cebulkę,
selera i smażyć przez 2 minuty. Dodać
cukier,
sos sojowy, sos
chilli, smażyć mieszając 1 minutę. Do woka włożyć
makaron i mieszać, aż
makaron się podgrzeje. Na koniec doprawić
olejem sezamowym oraz dodatkowym
sosem sojowym. Przełożyć do misek, posypać posiekanym
szczypiorkiem i zaraz podawać.Smacznego:)niedziela, 16 stycznia 2011, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze