Wykonanie
Popełniłam jakiś czas temu te piekielnie
czosnkowo-
cebulowe udka, zdjęcie zrobione wieczorem nie wyszło zbyt cudownie, zresztą jak apetycznie pokazać taką górę mięsa??A u mnie faceci mięsożerni, więc się okazało, że te 10 sztuk to na 4 osoby za mało :( przypominam, że jeden z tych facetów ma niecałe 10 lat a córeczka przy każdej okazji przypomina, że jest wegetarianką i bierze dokładkę...
mięsa :DPrzepis łatwy, składników nie za dużo, można je podać z czym się chce, u mnie były z
fasolką według tego przepisu - KLIK .Składniki na 4 osoby:10-12 pałek z
kurczakałyżka
oleju4 łyżki
sosu sojowego4 ząbki
czosnku1 duża
cebula albo 2 średnie
Czosnek drobno posiekać,
cebulę pokroić w piórka, wymieszać składniki marynaty i włożyć do niej kawałki
kurczaka, potrzymać w niej minimum godzinę (ja zostawiłam na noc) i upiec. U mnie piekły się przez godzinę w 180 stoniach.Smacznego!