Wykonanie
Składniki :2
jabłka20 dag
kiełbasygarść
kiszonej kapustyolej,
cebulasól,
pieprz, szczypta
majerankucydr- pominęłamPrzygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w pół krążki,
jabłka umyte, ale nieobrane pokroić w ósemki
Cebulę przesmażyć na
smalcu, gdy zmięknie dodać
jabłka, uważać by się nie rozpadłyNa drugiej patelni rozgrzać łyżkę
smalcu i dodać niezbyt kwaśną i drobno pokrojoną
kapustę- lekko przesmażyć tyle by dobrze ją rozgrzać, posypać
pieprzem,
majerankiem, ewentualnie
soląDołożyć
kapustę do
cebuli z
jabłkami- wymieszać i chwilę razem smażyćPrzesmażyć pokrojoną
kiełbasę w grube plastryNa talerzu układamy
kapustę z
jabłkami, a na wierzchu układamy
kiełbaskiPomysł zaczerpnęłam z programu kulinarnego "Łatwe przepisy na wielki apetyt"Danie jest szybkie do wykonania, a przy tym syte i smaczne:)