Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
owoce według uznania
jeżyny według uznania
spirytus 1 litrówWykonanie:Wsypujemy umyte
owoce do słoja, zalewamy
spirytusem 1:1. Gdy wszystko będzie już w słoju szczelnie go zamykamy i zostawiamy na 6 miesięcy w ciemnym miejscu. ,
potem odcedzamy i pozostałe w słoju
owoce zalewamy 40 %
wódką tylko do poziomu przykrycia
owoców. odstawiamy na 6 miesięcy. i ta
nalewka będzie trochę mniej aromatyczna. zamiast
wódka można zalać
owoce syropem ( 50 dkg
cukru i 2 szklanki
wody) i
spirytusem i pozostawić na 9 miesięcy wyjdzie z tego doskonały słodki
likier.Uwagi:Mieszane
owoce truskawki maliny morele.
Jeżyny czarne jagody wydrylowane
wiśnieAutor: Skarlet_bZobacz inne przepisy użykownika!
NalewkiKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-28niammmDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: