ßßß Cookit - przepis na Babcina owocówka

Babcina owocówka

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
owoce według uznania
jeżyny według uznania
spirytus 1 litrów
Wykonanie:
Wsypujemy umyte owoce do słoja, zalewamy spirytusem 1:1. Gdy wszystko będzie już w słoju szczelnie go zamykamy i zostawiamy na 6 miesięcy w ciemnym miejscu. , potem odcedzamy i pozostałe w słoju owoce zalewamy 40 % wódką tylko do poziomu przykrycia owoców. odstawiamy na 6 miesięcy. i ta nalewka będzie trochę mniej aromatyczna. zamiast wódka można zalać owoce syropem ( 50 dkg cukru i 2 szklanki wody) i spirytusem i pozostawić na 9 miesięcy wyjdzie z tego doskonały słodki likier.
Uwagi:
Mieszane owoce truskawki maliny morele. Jeżyny czarne jagody wydrylowane wiśnie
Autor: Skarlet_b
Zobacz inne przepisy użykownika!
Nalewki
Komentarze:
Autor: karotka
Data: 2009-04-28
niammm
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8021/Babcina-owocowka