Wykonanie
« Powrót  Opis:Makowiec jest bardzo smaczny,długo jest świeży i wilgotny.Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 24(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
rodzynki 5 dekagramów
orzechy 10 dekagramów
masło 20 dekagramów
mak 40 dekagramów
cukier 60 dekagramów
jabłka 80 dekagramów
jajka 10 sztuk
kasza manna 14 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
olejek migdałowy według uznaniaWykonanie:
Mak zaparzyć,zemleć 2
razy.
Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej.Pozostałe składniki przygotować w zasięgu ręki.Całe
jajka ubić z
cukrem na pulchną masę,dodawać po jednej łyżce
kaszy manny,
masło,
orzechy,
rodzynki,
proszek do pieczenia,
olejek migdałowy.na końcu dodać
mak i
jabłka.Piec około 90minutUwagi:Przepis jest bardzo prosty do wykonania.Autor: bedzin22Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: