ßßß Cookit - przepis na Makowiec z jabłkami

Makowiec z jabłkami

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Makowiec jest bardzo smaczny,długo jest świeży i wilgotny.
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 24
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
rodzynki 5 dekagramów
orzechy 10 dekagramów
masło 20 dekagramów
mak 40 dekagramów
cukier 60 dekagramów
jabłka 80 dekagramów
jajka 10 sztuk
kasza manna 14 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
olejek migdałowy według uznania
Wykonanie:
Mak zaparzyć,zemleć 2 razy.Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej.Pozostałe składniki przygotować w zasięgu ręki.Całe jajka ubić z cukrem na pulchną masę,dodawać po jednej łyżce kaszy manny,masło,orzechy,rodzynki,proszek do pieczenia,olejek migdałowy.na końcu dodać mak i jabłka.Piec około 90minut
Uwagi:
Przepis jest bardzo prosty do wykonania.
Autor: bedzin22
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7798/Makowiec-z-jablkami