ßßß Cookit - przepis na Flut

Flut

Wykonanie

« Powrót  
Flut
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
likier Apricot Brandy 20 mililitrów
szmpan biały wytrawny 20 mililitrów
sok z pomarańczy 30 mililitrów
sok z cytryny 10 mililitrów
syrop Grenadine - Dash 0.5 łyżek deserowych
Wykonanie:
Do kielicha wlać po kolei : sok z pomarańczy, sok z cytryny syrop Grenadine, Apricot Brandy i energicznie wymieszać łużeczką barową lub szpatułką. Następnie kieliszek uzupełnić szampanem (lub winem musującym) do 3/4 jego wysokości. Brzeg kieliszka udekorować plasterkami limy. Na plastykową szpadkę nadziać 2 winogrona - zielone i fioletowe - i wpiąć ją w plasterek limy.
Uwagi:
likier Apricot Brandy (czyt, eiprikot brendy) - likier morelowy syrop Grenadine (czyt, grenadin) - syrop z owocu granatu.
Alkohole
Koktajle
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2008-12-31
pyszne
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/71/Flut