Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 2 sztukangostura 40 mililitrów
pomarańcza 2 sztuk
cytryna 2 sztukSzkocka 15 mililitrówBenedictine 20 mililitrów
woda gazowana 45 mililitrówWykonanie:Kostki
cukru umieścić na dnie wysokiej smukłej szklanki, wlać angosturę i odstawić. Kiedy
cukier się nasączy, włożyć cząstki
pomarańczy i
cytryny, a następnie koktajlową pałeczką wycisnąć z nich sok. Napełnić szklankę tłuczonym
lodem. Dodać
whisky i Benedictine, zamieszać pałeczką. Uzupełnić oziębioną
wodą gazowaną. Podawać z pałeczką, aby można było wycisnąć więcej soku. Udekorować wisienką
maroschino.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeDrinki (z
Whisky)KoktajleDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: