Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość CzegoMiałki
cukier 1 łyżek stołowychŚwieża
mięta - liście 8 sztukgorąca
woda 1 łyżek stołowychBourbon 45 mililitrówWykonanie:Wsypać
cukier do moździerza lub szklanicy barowej. Listki
mięty rozdrobnić i dodać do
cukru. Zmiażdżyć kawałeczki tłuczkiem lub pałeczką koktajlową z pogrubionym końcem, aby
mięta puściła sok, uwalniając aromat i barwę. Wlać gorącą
wodę i dobrze wszystko wymieszać. Przełożyć do wysokiej szklanki do long
drinków, w połowie napełnionej kruszonym
lodem. Dodać bourbon. Mieszać tak długo, aż szklanka pokryje się rosą. Odstawić na dwie minuty, aby topniejący lekko
lód rozcieńczył
drink.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeDrinki (z
Whisky)KoktajleDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: