Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
cytryna 1 sztukZłocisty granulat
cukru 2 łyżek stołowych
syrop cukrowy 3 łyżek deserowych
Likieru maraschino 40 mililitrówAngostury 40 mililitrów
gin 20 mililitrówWykonanie:Odkroić oba końce
cytryny i cieniutko obrać ją
ostrym nożem, tak aby skórka utworzyła spiralny pasek Przekroić
cytrynę na pół i przecitą powierzchnią posmarować brzegi pucharka, a następnie obtoczyć je w cukrze, uzyskując efekt dekoracyjny. Zrolowaą skórkę umieścić w pucharku, zawieszając końcówkę spirali na krawędzi.Do shakera wypełnionego w połowie
lodem wlać
syrop curowy,
likier, angosturę,
dźin i sok z ćwiartki
cytryny. Dobrze wstrząsnąć i przecedzić do przygotowango pucharka.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeKoktajleKuchnia AngielskaKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: