ßßß Cookit - przepis na Gin Crusta

Gin Crusta

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
cytryna 1 sztuk
Złocisty granulat cukru 2 łyżek stołowych
syrop cukrowy 3 łyżek deserowych
Likieru maraschino 40 mililitrów
Angostury 40 mililitrów
gin 20 mililitrów
Wykonanie:
Odkroić oba końce cytryny i cieniutko obrać ją ostrym nożem, tak aby skórka utworzyła spiralny pasek Przekroić cytrynę na pół i przecitą powierzchnią posmarować brzegi pucharka, a następnie obtoczyć je w cukrze, uzyskując efekt dekoracyjny. Zrolowaą skórkę umieścić w pucharku, zawieszając końcówkę spirali na krawędzi.
Do shakera wypełnionego w połowie lodem wlać syrop curowy, likier, angosturę, dźin i sok z ćwiartki cytryny. Dobrze wstrząsnąć i przecedzić do przygotowango pucharka.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Koktajle
Kuchnia Angielska
Kuchnia Włoska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6286/Gin-Crusta