ßßß Cookit - przepis na Gulasz Hiszpański

Gulasz Hiszpański

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Do tej potrawy idealnie pasuje białe lekkie wino.
Kaloryczność:298 kcal w 100g
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka czerwona 1 sztuk
pomidor 3 sztuk
cebula 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
shab 800 gramów
ananas w puszce 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
curry według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
imbir posiekany według uznania
Wykonanie:
Cebulę i czosnek obrać i pokroić na bardzo drobną kosteczkę, podsmażyć na oleju na złoty kolor. Mięso umyć pod bieżącą wodą i pokroić na małe kawałeczki i podsmażyć na tłuszczu.
Paprykę umyć oczyścić z ziarenek i pokroić w paski. Pomidorki umyć i pokroić w plasterki ( pomidory obrać ze skóry) Warzywa dodać do mięsa i dusić pod przykryciem około 50 minut, często mieszać. W połowie duszenia dodać pokrojone w drobną kostkę ananasa (włącznie z zalewą) Posypać solą i pieprzem dodać imbir i curry. Dusić około 5 minut. Potrawę podawać można z ryżem lub ze świeżymi pieczarkami.
Uwagi:
Imbir jest bardzo pikantny, można go zastąpić sproszkowanym 1 łyżeczką.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Hiszpańska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4801/Gulasz-Hiszpanski