Wykonanie
« Powrót  Opis:Do tej potrawy idealnie pasuje białe lekkie
wino.Kaloryczność:298 kcal w 100g
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
papryka czerwona 1 sztuk
pomidor 3 sztuk
cebula 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
shab 800 gramów
ananas w puszce 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
curry według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
imbir posiekany według uznaniaWykonanie:
Cebulę i
czosnek obrać i pokroić na bardzo drobną kosteczkę, podsmażyć na
oleju na złoty kolor.
Mięso umyć pod bieżącą
wodą i pokroić na małe kawałeczki i podsmażyć na tłuszczu.
Paprykę umyć oczyścić z ziarenek i pokroić w paski.
Pomidorki umyć i pokroić w plasterki (
pomidory obrać ze skóry) Warzywa dodać do
mięsa i dusić pod przykryciem około 50 minut, często mieszać. W połowie duszenia dodać pokrojone w drobną kostkę
ananasa (włącznie z zalewą) Posypać
solą i
pieprzem dodać
imbir i
curry. Dusić około 5 minut. Potrawę podawać można z
ryżem lub ze świeżymi
pieczarkami.Uwagi:
Imbir jest bardzo pikantny, można go zastąpić sproszkowanym 1 łyżeczką.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: