Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz grubo zmielony według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
filet z karmazyna 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki 1 sztuk
tymianek 3 sztukpepperoni zielone 3 sztuk
czosnek 4 ząbki
pomidor 500 gramówWykonanie:
Ryby oprószyć
solą oraz
pieprzem.
Natkę i
tymianek opłukać, posiekać. Z pepperoni usunąć nasiona, miąższ posiekać. Ząbki
czosnku obrać i posiekać.
Pomidory sparzyć gorącą
wodą. Obrać ze skórki, wydrążyć nasiona, a miąższ pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać
oliwę. Wrzucić
czosnek,
zioła oraz pepperoni i wszystko zeszklić. Dodać pokrojone
pomidory. Dusić około 10 minut pod przykryciem, na małym ogniu.Włożyć
ryby i dusić jeszcze około 15 minut. Przed podaniem doprawić do smaku
solą oraz grubo zmielonym
pieprzem.Uwagi:
filety z karmazyna wypatroszone(po300g) - 4 sztuki, łodygi
tymianku, pęczek
natkiAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-31dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: