ßßß Cookit - przepis na Bitki baranie z kartoflami

Bitki baranie z kartoflami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina z kością 70 dekagramów
ziemniak 50 dekagramów
tłuszcz 5 dekagramów
cebula 1 sztuk
mąka 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
zielenina według uznania
Wykonanie:
Mięso oddzielić od kości, pokroić na porcje w poprzek włókien i dobrze pobić wilgotnym tłuczkiem. Obsypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, odsunąć na bok i na tym samym tłuszczu zrumienić oczyszczoną i pokrojoną cebulę. Ułożyć bitki na dnie, na nie wyłożyć pokrojone w cienkie plasterki oczyszczone kartofle. Posolić i popieprzyć, zalać wodą lub wywarem z kości baranich. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać zieleniną.
Uwagi:
baranina z kością z udźca, zielenina posiekana
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2233/Bitki-baranie-z-kartoflami