Wykonanie
            « Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
baranina z kością 70 dekagramów
ziemniak 50 dekagramówtłuszcz 5 dekagramów
cebula 1 sztuk
mąka 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
zielenina według uznaniaWykonanie:
Mięso oddzielić od kości, pokroić na porcje w poprzek włókien i dobrze pobić wilgotnym tłuczkiem. Obsypać 
solą i 
pieprzem, obtoczyć w 
mące i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, odsunąć na bok i na tym samym tłuszczu zrumienić oczyszczoną i pokrojoną 
cebulę. Ułożyć 
bitki na dnie, na nie wyłożyć pokrojone w cienkie plasterki oczyszczone 
kartofle. Posolić i popieprzyć, zalać 
wodą lub 
wywarem z kości 
baranich. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać 
zieleniną.Uwagi:
baranina z kością z udźca, 
zielenina posiekanaPotrawy z 
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z 
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: