ßßß Cookit - przepis na Paprykowy gulasz z wołowiny

Paprykowy gulasz z wołowiny

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 1,2 kilogramów
cebula 2 sztuk
papryka 2 sztuk
pasta pomidorowa 300 gramów
bulion wołowy 600 mililitrów
mąka pszenna 2 łyżek stołowych
słodka papryka w proszku 3 łyżek deserowych
ostra papryka w proszku 1/2 łyżek deserowych
czosnek 4 ząbki
kminek 1 łyżek deserowych
majeranek 1 łyżek deserowych
sól i pieprz do smaku 1 szczypta
Wykonanie:
o Wołowinę pokrój w kostkę 2x2 cm i włóż do naczynia.
o Do bulionu o temperaturze pokojowej dodaj mąkę i mocno roztrzep za pomocą trzepaczki. Następnie dodaj pastę pomidorową, papryki w proszku, rozgnieciony czosnek, kminek.
o Całość wymieszaj i zalej nią mięso.
o Duś w piekarniku, pod przykryciem, w temp. 200ºC ok. 100 minut. Co jakiś czas zamieszaj.
o Cebulę pokrój w ćwiartki, paprykę w kostkę (1,5x 1,5cm) i dodaj razem z majerankiem na pół godziny przed końcem. Zmniejsz temperaturę do 170ºC. Dopraw solą i pieprzem.
Uwagi:
6 porcji)
Naczynie żaroodporne okrągłe 4 , 6 Termisil Grill&Drop
Przygotowanie: 20 minut
Pieczenie: 100 minut
Autor: 5_tka
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/13005/Paprykowy-gulasz-z-wolowiny