Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 1,2 kilogramów
cebula 2 sztuk
papryka 2 sztukpasta pomidorowa 300 gramów
bulion wołowy 600 mililitrów
mąka pszenna 2 łyżek stołowych
słodka papryka w proszku 3 łyżek deserowych
ostra papryka w proszku 1/2 łyżek deserowych
czosnek 4 ząbki
kminek 1 łyżek deserowych
majeranek 1 łyżek deserowych
sól i
pieprz do smaku 1 szczyptaWykonanie:o
Wołowinę pokrój w kostkę 2x2 cm i włóż do naczynia.o Do
bulionu o temperaturze pokojowej dodaj
mąkę i mocno roztrzep za pomocą trzepaczki. Następnie dodaj pastę
pomidorową,
papryki w proszku, rozgnieciony
czosnek,
kminek.o Całość wymieszaj i zalej nią
mięso.o Duś w piekarniku, pod przykryciem, w temp. 200ºC ok. 100 minut. Co jakiś czas zamieszaj.o
Cebulę pokrój w ćwiartki,
paprykę w kostkę (1,5x 1,5cm) i dodaj razem z
majerankiem na pół godziny przed końcem. Zmniejsz temperaturę do 170ºC. Dopraw
solą i
pieprzem.Uwagi:6 porcji)Naczynie żaroodporne okrągłe 4 , 6 Termisil Grill&DropPrzygotowanie: 20 minutPieczenie: 100 minutAutor: 5_tkaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: