ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomelon 1 sztuksok z cytryny 2 łyżek stołowychskórka z cytryny - otarta 0,25 łyżek deserowycholiwa 2 łyżek stołowychmelisa 1 gałązkipieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Schłodzony umyty melon przekroić wzdłuż na pół i usunąć pestki. Z miąższu łyżeczką wydrążyć kulki, ułożyć w salaterce, oprószyć sola oraz obficie pieprzem. Skropić sokiem z cytryny oraz oliwą, posypać skórką otartą z wyszorowanej, sparzonej cytryny. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki. Wydrążone połówki owinąć w folię i też schłodzić w lodowce. Przed podaniem wypełnić je sałatką i udekorować listkami melisy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: