ßßß Cookit - przepis na Kalafior z fasolką szparagową

Kalafior z fasolką szparagową

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
marchewka 4 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
jabłka 1 sztuk
rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
sałata 1 sztuk
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
śmietana 1 szklanek
cukier według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony, podzielony na różyczki kalafior obgotować w posolonej i lekko posłodzonej wodzie, odcedzić. Tak samo postąpić z fasolką pokrojona w ukośne kawałki. Oczyszczone młode marchewki ugotować na półmiękko. Wystudzone pokroić w słupki. Obrany ogórek oraz jabłko pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Oczyszczone rzodkiewki oraz szczypiorek również pokroić. Składniki sałatki wymieszać i ułożyć na oczyszczonych liściach sałaty. Polać śmietana doprawiona pieprzem oraz solą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12519/Kalafior-z-fasolka-szparagowa