Wykonanie
Dzieci może nie przepadają za rzodkwią, ale warto ją jeść, gdyż jest bardzo zdrowa i z dodatkiem innych składników można przyrządzić z niej bardzo smaczne surówki :-)
Rzodkiew jest szczególnie polecana przy wszelkich dolegliwościach układu trawiennego, wątroby, woreczka i nerek. Jest również sprawdzonym domowym
lekiem przy przeziębieniach, zapaleniu zatok i gardła.Składniki:1 czarna
rzodkiew1
jabłko1
marchewka3 czubate łyżki gęstej
smietanyszczypta
soli1 łyżeczka
cukrukilka kropli
soku z cytrynyWykonanie:
Rzodkiew,
marchew i
jabłko obrać ze skóry o zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić
sokiem z cytryny i lekko posolić.
Cukier wymieszać ze
śmietana, aż się rozpuści i dodać do surówki. Dobrze wymieszać.Smacznego :-)