Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś z
indyka 500 gramów
boczek wędzony 150 gramów
cebula (mała)4 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
ziemniaki 1 kilogramów
ogóreki kiszone według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić na jednakowej wielkości kwadraty, oprószyć
solą oraz
pieprzem i odstawić na 60 minut do lodówki. Oczyszczona
cebule pokroić w ósemki, a oczyszczoną
paprykę pokroić na duże kawałki. Umyta
cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry.
Boczek też pokroić na cienkie plastry i owinąć nim kawałki
indyka.Na szpadki nabijać kolejno:
mięso w
boczku,
paprykę,
cukinię zwiniętą w wachlarzyk,
cebulę, az do wyczerpania składników.Oprószyć szaszłyki przyprawami, w3łozyc do żaroodpornego naczynia, skropić
olejem i piec 30 minut w 190 stopniach. Podawać z pieczonymi
ziemniakami i
ogórkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: