ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki z indykiem i boczkiem

Szaszłyki z indykiem i boczkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś z indyka 500 gramów
boczek wędzony 150 gramów
cebula (mała)4 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
ziemniaki 1 kilogramów
ogóreki kiszone według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić na jednakowej wielkości kwadraty, oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na 60 minut do lodówki. Oczyszczona cebule pokroić w ósemki, a oczyszczoną paprykę pokroić na duże kawałki. Umyta cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Boczek też pokroić na cienkie plastry i owinąć nim kawałki indyka.
Na szpadki nabijać kolejno: mięso w boczku, paprykę, cukinię zwiniętą w wachlarzyk, cebulę, az do wyczerpania składników.
Oprószyć szaszłyki przyprawami, w3łozyc do żaroodpornego naczynia, skropić olejem i piec 30 minut w 190 stopniach. Podawać z pieczonymi ziemniakami i ogórkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12463/Szaszlyki-z-indykiem-i-boczkiem