ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorydze marynowane 300 gramówpapryka różnokolorowa 3 sztukcebula 2 sztukolej 3 łyżek stołowychpapryczka chilli 1 sztukcukier 1 szczyptabazylia 0,5 łyżek deserowychczosnek 3 ząbkiocet 2 łyżek deserowychsól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone papryki pokroić w cienkie paseczki. Oczyszczoną, pokrojona w piórka cebulę zeszklić na oleju, dodać paprykę i chwilę razem dusić. Dodać osączone, pokrojone na połówki rydze i chwile razem dusić. Doprawić posiekana ostra papryczką lub mieloną ostrą, bazylią, cukrem oraz solą i odstawić. Do przestudzonej sałatki dodać rozdrobniony czosnek i wymieszać. Skropić octem i podawać z razowym chlebem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: