Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorydze marynowane 300 gramów
papryka różnokolorowa 3 sztuk
cebula 2 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
papryczka chilli 1 sztuk
cukier 1 szczypta
bazylia 0,5 łyżek deserowych
czosnek 3 ząbki
ocet 2 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
papryki pokroić w cienkie paseczki. Oczyszczoną, pokrojona w piórka
cebulę zeszklić na
oleju, dodać
paprykę i chwilę razem dusić. Dodać osączone, pokrojone na połówki rydze i chwile razem dusić. Doprawić posiekana
ostra papryczką lub mieloną ostrą,
bazylią,
cukrem oraz
solą i odstawić. Do przestudzonej sałatki dodać rozdrobniony
czosnek i wymieszać. Skropić
octem i podawać z
razowym chlebem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: