ßßß Cookit - przepis na Sałatka z papryką i rydzami

Sałatka z papryką i rydzami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
rydze marynowane 300 gramów
papryka różnokolorowa 3 sztuk
cebula 2 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
papryczka chilli 1 sztuk
cukier 1 szczypta
bazylia 0,5 łyżek deserowych
czosnek 3 ząbki
ocet 2 łyżek deserowych
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone papryki pokroić w cienkie paseczki. Oczyszczoną, pokrojona w piórka cebulę zeszklić na oleju, dodać paprykę i chwilę razem dusić. Dodać osączone, pokrojone na połówki rydze i chwile razem dusić. Doprawić posiekana ostra papryczką lub mieloną ostrą, bazylią, cukrem oraz solą i odstawić. Do przestudzonej sałatki dodać rozdrobniony czosnek i wymieszać. Skropić octem i podawać z razowym chlebem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12384/Salatka-z-papryka-i-rydzami