Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety rybne 2 sztuk
ocet 1 łyżek stołowych
mozzarella 2 sztuk
pomidory suszone (słoik)1 sztuk
rukola 0,5 szklanek
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone duże filety ułożyć skórką do dołu, wierzch oprószyć
sola oraz
pieprzem. Skropić
octem oraz posmarować zalewą z
suszonych pomidorów i odstawić na 60 minut do lodówki.
Ser pokroić w plastry. Połowę ułożyć na jednym
filecie z ryby i przykryć kawałkami osaczonych
suszonych pomidorów. Na pomidorach ułożyć pozostałe plastry
mozzarelli i przykryć drugim
filetem rybnym. Całość zesznurować nicią kuchenna. Grillować z każdej strony po 9 minut. Pokroić na porcje tak, by każdą z nich pozostała zesznurowana. Udekorować oczyszczoną
rukolą oraz
pomidorkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z GrillaPotrawy z RybPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: