ßßß Cookit - przepis na Ryba pieczona z mozzarellą

Ryba pieczona z mozzarellą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety rybne 2 sztuk
ocet 1 łyżek stołowych
mozzarella 2 sztuk
pomidory suszone (słoik)1 sztuk
rukola 0,5 szklanek
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone duże filety ułożyć skórką do dołu, wierzch oprószyć sola oraz pieprzem. Skropić octem oraz posmarować zalewą z suszonych pomidorów i odstawić na 60 minut do lodówki. Ser pokroić w plastry. Połowę ułożyć na jednym filecie z ryby i przykryć kawałkami osaczonych suszonych pomidorów. Na pomidorach ułożyć pozostałe plastry mozzarelli i przykryć drugim filetem rybnym. Całość zesznurować nicią kuchenna. Grillować z każdej strony po 9 minut. Pokroić na porcje tak, by każdą z nich pozostała zesznurowana. Udekorować oczyszczoną rukolą oraz pomidorkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12346/Ryba-pieczona-z-mozzarella