ßßß Cookit - przepis na Pomarańczowe biscotti

Pomarańczowe biscotti

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 16
(z pieczeniem / smażeniem): 95 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
migdały 1,5 szklanek
jajka 5 sztuk
żółtka 1 sztuk
cukier 2,5 szklanek
esencja waniliowa 1 łyżek deserowych
mąka 3,5 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
skórka z pomarańczy - otarta 1 łyżek stołowych
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jajka 1 sztuk
Wykonanie:
Na suchej patelni uprażyć migdały. Z cukrem utrzeć 5 jajek i żółtko. Mieszając, dodawać stopniowo mąkę, proszek esencje waniliową, cynamon, szczyptę soli, skórkę pomarańczową oraz migdały i zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części, z każdej uformować wałek długości ok. 30 cm. Oba wałki ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze i lekko spłaszczyć. posmarować rozmąconym jajkiem. piec 25 minut w 180 stopniach. Ciepłe ciasto pokroić na skośne plastry grubości 1 cm. Ułożyć je na blasze i piec jeszcze 20 minut w 160 stopniach, aż zbrązowieją. Jeść maczając w herbacie lub winie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12339/Pomaranczowe-biscotti