ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 1 łyżek stołowychbułka tarta 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukziemniaki (ugotowane)4 sztukkiełbasa 200 gramówpomidory 2 sztukjajka 3 sztukszczypiorek 2 łyżek stołowychnatka pietruszki 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Masłem wysmarować okrągłe naczynie żaroodporne i wysypać bułką tartą. Oczyszczona cebulę, ziemniaki, kiełbasę oraz umyte pomidory pokroić w dość grube plastry. Na dnie naczynia układać kolejno plastry ziemniaków, cebuli, pomidorów i kiełbasy. Roztrzepane jajka wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, doprawić solą oraz pieprzem i zalać składniki w naczyniu. Zapiekać 20 minut w 180 stopniach. Przed podaniem gorący placek posypać posiekaną natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: