ßßß Cookit - przepis na Panga z porami i surówką

Panga z porami i surówką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z pangi 4 sztuk
pory 2 sztuk
śmietana 150 mililitrów
mąka 1 łyżek stołowych
olej według uznania
koperek 1 pęczek
liście kapusty pekińskiej 4 sztuk
fasola czerwona konserwowa 1 puszka
jabłka 1 sztuk
dymka 0,5 sztuk
musztarda 1 łyżek deserowych
oliwa według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
W osolonym wrzątku obgotować rybę - 5 minut. Osuszyć i oprószyć pieprzem oraz mąką i smażyć z obu stron.
Oczyszczoną białą część pora pokroić na małe kawałki i smażyć 5 minut. Por dodać do ryby i zalać śmietana z posiekanym koperkiem. Dusić pod przykryciem 20 minut.
Do opłukanej, osaczonej fasolki, dodać pokrojona kapustę, starte jabłko, pokrojona dymkę oraz musztardę. Mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz odrobina cukru. Całość skropić oliwą.
Rybę z porami podawać z surówką i pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12235/Panga-z-porami-i-surowka