Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
olej 3 łyżek stołowych
żółtko 1 sztuk
kalarepy 500 gramów
marchewka 500 gramów
trybula 1 pęczek
dymka 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
papryka mielona według uznania
masło płynne 50 gramów
śmietana 200 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do przesianej
mąki dodać
żółtko, pół łyżeczki
soli, wlać
olej i 80 ml ciepłej
wody. Zagnieść ciasto i odstawić na 30 minut.Oczyszczona
marchew oraz
kalarepę pokroić w słupki. Oczyszczone, osuszone
zioła posiekać. Oczyszczoną
dymkę oraz
czosnek pokroić w plasterki. Wymieszać wszystkie składniki i doprawić dużą ilością
soli,
pieprzu oraz
papryki mielonej.Na oprószonej
mąka stolnicy rozwałkować ciasto na 2 cienkie placki. Posmarować niewielka ilością
masła i na każdym rozłożyć połowę warzyw, na koniec polać je 100g
śmietany. Zwinąć ciasto w 2 strudle i ułożyć na natłuszczonej blasze. Posmarować resztą
masła i piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: