ßßß Cookit - przepis na Soczysty strudel warzywny

Soczysty strudel warzywny

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 200 gramów
olej 3 łyżek stołowych
żółtko 1 sztuk
kalarepy 500 gramów
marchewka 500 gramów
trybula 1 pęczek
dymka 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
papryka mielona według uznania
masło płynne 50 gramów
śmietana 200 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Do przesianej mąki dodać żółtko, pół łyżeczki soli, wlać olej i 80 ml ciepłej wody. Zagnieść ciasto i odstawić na 30 minut.
Oczyszczona marchew oraz kalarepę pokroić w słupki. Oczyszczone, osuszone zioła posiekać. Oczyszczoną dymkę oraz czosnek pokroić w plasterki. Wymieszać wszystkie składniki i doprawić dużą ilością soli, pieprzu oraz papryki mielonej.
Na oprószonej mąka stolnicy rozwałkować ciasto na 2 cienkie placki. Posmarować niewielka ilością masła i na każdym rozłożyć połowę warzyw, na koniec polać je 100g śmietany. Zwinąć ciasto w 2 strudle i ułożyć na natłuszczonej blasze. Posmarować resztą masła i piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12217/Soczysty-strudel-warzywny