ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopieklowana wieprzowina na pieczeń 1,5 kilogramówmasło sklarowane 2 łyżek stołowychgalaretka jabłkowa 4 łyżek stołowychsok z cytryny 4 łyżek stołowychpieprz kajeński według uznaniaWykonanie:Osuszyć mięso i obsmażyć na rozpuszczonym, w brytfance maśle. Podgrzana galaretkę wymieszać z sokiem cytrynowym i pieprzem. Posmarować mięso niewielką ilością glazury i wlać 200 ml wody. Piec w 180 stopniach ok. 90 minut. Od czasu do czasu smarując mięs o galaretką. Na półmisku pieczeń można udekorować plasterkami pomarańczy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: