ßßß Cookit - przepis na Kabobs - szaszłyki po brazylijsku

Kabobs - szaszłyki po brazylijsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwica wieprzowa 450 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
boczek wędzony 250 gramów
mąka z manioku 5 łyżek stołowych
sól morska w młynku według uznania
pieprz kolorowy w młynku według uznania
pieprz czarny młotkowany Specialite według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę o boku 2 cm.
Marynata: wymieszać oliwę z sokiem cytrynowym oraz drobno posiekana cebulą. Doprawić solą oraz kolorowym pieprzem.
Do marynaty włożyć mięso i marynować 2 godziny.
W kwadraty pokroić boczek i ponabijać na przemian z polędwicą na drewniane patyczki do szaszłyków. Piec na grillu, często obracając. Po upieczeniu oprószyć mąką oraz pieprzem i podawać z warzywami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12076/Kabobs---szaszlyki-po-brazylijsku