ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopolędwica wieprzowa 450 gramówoliwa 2 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukboczek wędzony 250 gramówmąka z manioku 5 łyżek stołowychsól morska w młynku według uznaniapieprz kolorowy w młynku według uznaniapieprz czarny młotkowany Specialite według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę o boku 2 cm.Marynata: wymieszać oliwę z sokiem cytrynowym oraz drobno posiekana cebulą. Doprawić solą oraz kolorowym pieprzem.Do marynaty włożyć mięso i marynować 2 godziny.W kwadraty pokroić boczek i ponabijać na przemian z polędwicą na drewniane patyczki do szaszłyków. Piec na grillu, często obracając. Po upieczeniu oprószyć mąką oraz pieprzem i podawać z warzywami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: