Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 1 kostek
mąka 500 gramów
cukier puder 200 gramów
jajka 2 sztuk
miód 2 łyżek stołowych
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
orzechy włoskie 300 gramów
cukier 100 gramów
margaryna 100 gramów
miód 2 łyżek stołowych
budyń śmietankowy z
cukrem 1 sztuk
masło 300 gramówpowidła 1 sztukWykonanie:Ciasto: przesianą
mąkę posiekać z kostką
masła lub
margaryny, dodać 200g
cukru pudru,
jajka,
miód oraz
sodę oczyszczona i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je na 3 części i włożyć na 30 minut do lodówki. 2 części rozwałkować i upiec kolejno w natłuszczonej
olejem blasze. Piec w 180 stopniach na jasno brązowy kolor.Masa orzechowa:
margarynę rozpuścić z 100g
cukru oraz 2 łyżkami
miodu, dodać posiekane
orzechy, mieszając, chwilę smażyć i rozłożyć równomiernie na trzecim placku. Piec ok. 20 minut.Krem:
budyń ugotować w/g przepisu na opakowaniu, wystudzić. Utrzeć miękkie
masło. Ucierając, dodawać po łyżce zimny
budyń.2 zimne placki posmarować powidłami oraz kremem. Ułożyć jeden na drugim i przykryć plackiem z masą
orzechową. Owinąć folią i schłodzić w lodówce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: