Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
banany 2 sztukpołówki
brzoskwiń 4 sztuk
ananas 4 plastry
Winogrona według uznania
rum 50 mililitrów
likier pomarańczowy 50 mililitrów
cukier brązowy 4,5 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
bakalie 3 łyżek stołowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
wiórki kokosowe 3 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztukWykonanie:Umyte, osaczone
rodzynki oraz posiekane
bakalie skropić
rumem i odstawić do napęcznienia.
Masłem wysmarować gruby arkusz folii aluminiowej i posypać
brązowym cukrem. Przekroić
banany wzdłuż na połówki, skropić
sokiem z cytryny, posypać
skórką cytrynową oraz wiórkami kokosowymi i ułożyć na folii przekrojona strona do dołu. Obok ułożyć oczyszczone, przekute wykałaczką
winogrona oraz plastry
ananasa (mogą być też konserwowe) i skropić
likierem pomarańczowym. Połówki
brzoskwiń (mogą być też konserwowe) napełnić mieszanką
bakalii i
rodzynek. Ułożyć przekrojona stroną na folii. Całość umieścić na ruszcie i grillować, aż
cukier się z karmelizuje. Wyłożyć na talerz i podawać gorące.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: