Wykonanie
Na wspomnianym kilka dni temu kursie zdrowego odżywiania prowadzący, Tomek Guliński, zaprezentował nam szybki przepis na przepyszny "szybki smalczyk
bananowy". Robi się go błyskawicznie, a jeszcze szybciej znika z lodówki. W odróżnieniu od klasycznej kostki
masła łatwo się rozsmarowuje (dzięki dodatkowi
banana i sklarowaniu). Gorąco polecam, gdyż smakuje wszystkim: trzylatkom, trzynastolatkom i trzydziestolatkom :)
Składniki:1 kostka
masła2 dojrzałe
banany100 g
rodzynekSposób przygotowania:
Rodzynki wypłucz i namocz w zimnej wodzie. Pozostaw na około 1 godzinkę.
Masło roztop w garnku, dodaj starte na tarce
banany. Wymieszaj i dodaj osączone
rodzynki. Wymieszaj i przelej do miseczki. Po ostygnięciu przechowuj w lodówce.