ßßß Cookit - przepis na Fasola z flaszy

Fasola z flaszy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola biała Fabioli bianchi di Sorana według uznania
czosnek 1 ząbki
szałwia 2 listków
Olio extravergine di oliva Toscano według uznania
Wykonanie:
Białą fasolę w ilości ok. 50-60g na osobę, namoczyć na co najmniej 12 godzin, a potem przełożyć do odpowiedniej szklanej flaszy z dość szeroka szyjką. Zalać sporą ilością letniej wody, włożyć ząbek czosnku oraz listki szałwii i dolać trochę oliwy. Ostrożnie podgrzewać, aż do temperatury wrzenia, gotować na małym ogniu 80-90 minut. Odstawić naczynie z ognia na ok. 30 minut. Doprawić solą o oliwą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Włoska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10857/Fasola-z-flaszy