Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
fasola biała Fabioli bianchi di Sorana według uznania
czosnek 1 ząbki
szałwia 2 listków
Olio extravergine di
oliva Toscano według uznaniaWykonanie:
Białą fasolę w ilości ok. 50-60g na osobę, namoczyć na co najmniej 12 godzin, a
potem przełożyć do odpowiedniej szklanej flaszy z dość szeroka szyjką. Zalać sporą ilością letniej
wody, włożyć ząbek
czosnku oraz listki
szałwii i dolać trochę
oliwy. Ostrożnie podgrzewać, aż do temperatury wrzenia, gotować na małym ogniu 80-90 minut. Odstawić naczynie z ognia na ok. 30 minut. Doprawić
solą o
oliwą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: