Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
parmezan 50 gramów
roszponka 100 gramów
gruszki 2 sztuk
ocet winny 1 łyżek stołowych
cukier brązowy 0,5 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowych
tymianek 0,25 łyżek deserowych
pieprz 0,25 łyżek deserowych
sól 0,25 łyżek deserowych
mak 1 łyżek deserowychWykonanie:Obrane
gruszki pokroić w ósemki. Umyta
roszponkę osuszyć. Z
sera nożem zrobić wiórki.Sos: wymieszać
oliwę z
octem,
cukrem,
tymiankiem,
sola,
pieprzem oraz
makiem.
Sałatę przemieszać z
gruszkami, polać sosem, a na wierzchu ułożyć wiórki
sera.Uwagi:
Roszponkę można zastąpić
sałatą lodową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: