ßßß Cookit - przepis na Gruszki z parmezanem

Gruszki z parmezanem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
parmezan 50 gramów
roszponka 100 gramów
gruszki 2 sztuk
ocet winny 1 łyżek stołowych
cukier brązowy 0,5 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowych
tymianek 0,25 łyżek deserowych
pieprz 0,25 łyżek deserowych
sól 0,25 łyżek deserowych
mak 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Obrane gruszki pokroić w ósemki. Umyta roszponkę osuszyć. Z sera nożem zrobić wiórki.
Sos: wymieszać oliwę z octem, cukrem, tymiankiem, sola, pieprzem oraz makiem.
Sałatę przemieszać z gruszkami, polać sosem, a na wierzchu ułożyć wiórki sera.
Uwagi:
Roszponkę można zastąpić sałatą lodową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10655/Gruszki-z-parmezanem