Wykonanie
Ciasto
marchewkowe z kremem
serowo-
czekoladowym wygląda i smakuje wyśmienicie:)Krem
serowo-
czekoladowy wymyśliłam jakiś czas temu, świetnie nadaje się do innych ciast.Polecam to ciasto,bo jest bardzo smaczne....
kurcze,i jak tutaj się odchudzać???Składniki:2 szklanki
mąki1 szklanka
cukru4
jajka1/2 szklanki
oleju2 szklanki startej i lekko odcisniętej
marchewki2 łyżeczki
sody oczyszczonej1/2 łyzeczki
proszku do pieczenia2 łyżeczki
cynamonu1 łyzeczka
przyprawy do piernikaszczypta
solibakalie:
orzechy,
rodzynki,itp-ilość według uznania-u mnie po garściKrem:300 g
serka Philadelphia100 g
białej czekoladyJajka ubić z
cukrem na puszystą masę,do ubitej masy dodawać stopniowo
mąkę z
sodą,
proszkiem do pieczenia,
cynamonem i
przyprawą do piernika,
olej,na końcu
marchewkę i
bakalie.Wymieszane składniki na ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej
bułką tartą okrągłej ,średniej wielkości tortownicy.Wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i piec przez ok 40-45 min. Ostudzone ciasto przekroić na pół.
Do rondla włożyć
serek oraz połamana
białą czekoladę,na malutkim ogniu doprowadzić do całkowitego roztopienia się
czekolady i połączenia sie jej z
serkiem philadelphia.Powinna powstać gładka,lśniąca masa:)
Przekrojone części ciasta
marchewkowego posmarować ciepłym jeszcze kremem,złożyć i wierzch również posmarować kremem.Udekorować według uznania.Smacznego:)