Wykonanie
Bardzo smaczne i szybkie do przygotowania
curry.Można dodać więcej
jogurtu,będzie bardziej kremowe:)Kumin czyli
kmin rzymski to podstawa dobrego
curry;zdecydowanie się z tą opinią zgadzam:)Składniki:2 większe
piersi z kurczakapół szklanki
bulionu rosołowego1
cebula2 łyżki
przyprawy curry (średnio ostra)suszona
kolendra (ok.łyżki)1 łyżeczka nasionek
kminu rzymskiego (kumin)2 łyżki
jogurtu greckiegosólpieprzoliwa do smażeniaOczyszczone z błonek filety umyć i pokroić w kostkę, Na patelnię wlać niewielką ilość
oliwy,na rozgrzaną
oliwę wrzucić pokrojoną
cebulę,gdy
cebulka będzie szklista i zrumieniona dodać pokrojone filety .Wszystko razem podsmażyć,dodać
kmin rzymski,
kolendrę,
przyprawę curry,wlać
bulion rosołowy,dusićjeszcze chwilkę.Posolić i popieprzyć. Na końcu dolać
jogurt grecki,wymieszać,dusić jeszcze chwilę.Można doprawić na samym końcu
sokiem z cytryny.Podawać z
ryżem.Smacznego:)