W Londynie znowu obniżka na szparagi więc nie mogłam nie skorzystać i zrobiłam dzisiaj lososia zapiekanego ze szparagami.Wiedzialam,że będzie dobre:) I było.Polecam.To taki przepis,w którym można sobie ilosć składników dopasować do własnych potrzeb...Skladniki:3 duże filety z łososia ze skórkąpęczek szparagów2 cebulki wiosenne razem ze szczypiorkiem1 cytrynasol i biały pieprz do smakuoliwa z oliwekŁososia posolić,popieprzyć,polac sokiem z połowy cytryny.Odstawić.Szparagi umyć,odciąć grube,twarde końcówki.Dno naczynia żaroodpornego skropić oliwą.Ułożyć filety(skórka do dołu),na filetach poukładać szparagi,szparagi posypać drobniutko pokrojonym szczypiorkiem,wszystko jeszcze raz skropić drugą połówką cytryny i polać oliwą.Naczynie przykryć folią i wstawić do piekarnika i piec do czasu aż szparagi i łosos bedą miękkie(u mnie 180 stopni C).Smacznego:)