Najczęściej goszczą u nas pasty rybne lub jajeczne. Jednak od dawna miałam ochotę spróbować wersję pasty jajecznej z awokado, takiej jak u Wiosenki . Dodałam do niej dość duży ząbek czosnku. Pasta wyszła idealna, delikatnie czosnkowa, właśnie taka jaką lubię.Składniki:2 jajka1 ząbek czosnku1 awokado1 łyżeczka soku z cytrynySól, pieprz1 łyżeczka jogurtu naturalnegoWykonanie:Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Awokado kroimy na pół. Wyjmujemy pestkę a następnie wyjmujemy łyżeczką miąższ. Natychmiast skrapiamy awokadosokiem z cytryny. Przekładamy awokado, jajka pokrojone na kawałki, ząbek czosnku do misy blendera. Dodajemy jogurt i miksujemy całość na gładką masę. Doprawiamy do smaku.