Wykonanie
Są takie przepisy, które nie mogą czekać na publikację. Ten właśnie do tych należy. Nie planowałam wczoraj takiego deseru, ale kiedy przeglądałam różne przepisy na
truskawkowe suflety zobaczyłam ten . Akurat miałam 3
białka, z którymi nie wiedziałam co zrobić, więc wszystko było jasne. Okazało się, że suflet nie jest taki straszny.
![](/Data/Images/stokolorowkuchni.blox.pl\2013_slash_06_slash_Suflet-truskawkowy/l/832470356.JPG)
Składniki:3
białka (w temperaturze pokojowej)ok. 200 ml zmiksowanych
truskawek2 łyżki
cukru (opcjonalnie)szczypta
solimasło (do foremek)
![](/Data/Images/stokolorowkuchni.blox.pl\2013_slash_06_slash_Suflet-truskawkowy/l/39615828.JPG)
Wykonanie:
Białka ubijamy z
solą, na sztywno. Bardzo delikatnie mieszamy z puree
truskawkowym tak, aby nie odpowietrzyć
jajek. Przekładamy do foremek nasmarowanych
masłem. Pieczemy w 180 stopniach przez 10-12 minut.