Wykonanie
Oto inna wersja deseru Eton mess. Kwaskowatość
żurawiny przełamuje
słodycz śmietany. Do przygotowania deseru użyłam bez, które upiekłam z 2
białek, na podstawie tego przepisu .
![](/Data/Images/stokolorowkuchni.blox.pl\2012_slash_03_slash_Zurawinowy-balagan/l/1831597997.JPG)
Składniki (na 2 duże porcje):150 ml
śmietany kremówkiok. 50 g
cukru100 ml
kisielu żurawinowegobezy z 2
białekWykonanie:Ubijamy kremówkę na sztywno, razem z
cukrem.
Bezy kruszymy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy niezbyt dokładnie
bezy (możemy zostawić trochę do posypania), zimny
kisiel żurawinowy i kremówkę. Delikatnie przemieszaną masę przekładamy do szklanek i posypujemy pokruszonymi
bezami. Podajemy natychmiast.
![](/Data/Images/stokolorowkuchni.blox.pl\2012_slash_03_slash_Zurawinowy-balagan/l/1595275181.JPG)
/wydrukuj przepis/