Wykonanie
Bardzo lubię tego typu obiady, kawałeczek grillowanego drobiu i dużo
sałaty. Do tego jakiś szybki sos (tym razem
winegret z
musztardą francuską) i gotowe. Przepis wzorowany na przepisie Ainsley'a Harriotta.
Składniki:2 łyżki
octu sherry1 łyżka słodkiego sosu
chilli2 łyżki ciemnego
sosu sojowego1 łyżeczka
oleju sezamowego2,5 cm kawałek
imbiru4 kawałki
piersi indyka (każdy po około 150 g)
Wykonanie:W misce wymieszać
ocet sherry, sos
chilli,
sos sojowy,
olej i starty
imbir. Włożyć kawałki
indyka, wymieszać i odstawić do zamarynowania na przynajmniej 30 minut (najlepiej na noc, w lodówce).Rozgrzać patelnię grillową (lub zwykłą).
Indyka wyjąc z marynaty, strząsnąć jej nadmiar i usmażyć z każdej strony. Podawać z mieszanką
sałat.
/wydrukuj przepis/