Wykonanie
Z tego przepisu korzystałam już kilka
razy. Za każdym razem, bez względu na to, czy używałam
mięsa z indyka czy
kurczaka, rodzina była zachwycona. Zresztą ja też.
Mięso jest bardzo soczyste, idealnie doprawione, a do tego przygotowuje się je bardzo szybko. Przepis na marynatę znalazłam w książce Ainsley'a Harriotta "Low Fat meals in minutes".
Składniki:ok. 500 g
filetu z indyka3 - 4 łyżki
sosu sojowego ciemnego2 łyżki słodkiego sosu
chilli2 łyżki
oleju sezamowego3 cm kawałek
imbiruWykonanie:Filet umyć, osuszyć i podzielić na porcje.
Sos sojowy, sos
chilli,
olej oraz starty
imbir wymieszać w misce. Włożyć kawałki
indyka i każdy dokładnie pokryć marynatą. Odstawić na 30 minut, lub na noc do lodówki. Tak zamarynowanego
indyka smażymy na patelni grillowej po kilka minut z dwóch stron.