Wiem, że to letni obiad, ale miałam ochotę na coś lekkiego. Zresztą przed świętami, jak i po, takie sałatki są chyba wskazane. Czy ktoś z Was może wie jak się pozbyć pestek z oliwek? Mam 2 słoje oliwek z pestkami i nie wiem jak się do nich dobrać ;)Przypominam też, że jeszcze do niedzieli do północy możecie głosować na zdjęcie w konkursie Kamis .Składniki:1 pierś z kurczakasałata2 łyżeczki musztardy z czerwonym winem4 łyżeczki oliwy1 łyżeczka soku z cytrynysól morska prowansalskasuszone pomidory z czosnkiem i bazyliąoliwkipieprzoliwa do smażeniaWykonanie:Pierś z kurczaka myjemy, solimy, pieprzymy i obsypujemy suszonymi pomidorami. Pierś smażymy na odrobinie oliwy. Studzimy i kroimy w kostkę. Sałatę myjemy, obsuszamy o rwiemy na mniejsze kawałki. Wykładamy na talerze, dodajemy pierś i oliwki. Szykujemy dressing. Musztardę i sok z cytryny mieszamy. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Powolnym strumieniem wlewamy oliwę i cały czas mieszamy. Gotowym dressingiem polewamy sałatkę. Podajemy natychmiast.