Delikatny biszkoptprzełożony masą na baziekisielu i galaretki cytrynowejCiasto rozpływające się w ustach!Biszkopt (blaszka o wymiarach 24x36 cm)6 jajek (żółtka oddzielamy od białek)1 szklanka cukru3/4 szklanki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej1 opakowanie cukru waniliowego1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaPrzygotowanie:Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Nie przerywając ubijania dodajemy, po jednym, żółtka i dalej ubijamyNa koniec wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy do połączenia składnikówBlaszkę o wymiarach 24x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę, wyrównujemy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minutMasa cytrynowa2 opakowania kisielu cytrynowego1 opakowanie galaretki cytrynowej20 dag roztopionego masłaPrzygotowanie:Kisiele mieszamy w dwóch szklankach zimnej wody i zagotowujemyDo garnka z kisielem wlewamy galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody oraz roztopione masło i dokładnie mieszamy, aż masło całkowicie się wchłonieOdstawiamy do lekkiego stężenia (masa powinna mieć taką konsystencję, żeby dobrze ją było rozkładać na cieście i nie powinna być zbyt gorąca)Wykonanie:Wystudzony biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy masą cytrynową. Ciasto odstawiamy w chłodniejsze miejsce, żeby masa całkowicie zastygła.Smacznego!Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook'u