Wykonanie
Jako dziecko bardzo często jadałam
żółty ser pokrojony w grube plastry. Mama panierowała go jak kotleta i smażyła. Uwielbiałam takie jedzenie, nawet bardziej niż tradycyjnego kotleta który nie pojawiał się na
stole zbyt często ;) Teraz też chętnie sięgam po smażone
sery takie jak
oscypek z
żurawiną - klik, lub smażony zgliwiały
ser (klik). Dzisiaj proponuję Wam
ser camembert, który w towarzystwie sałatki greckiej doskonale sprawdzi się jako danie obiadowe. Może też byś wspaniałą przekąską jeśli podamy go tylko z łyżką
żurawiny. Pyszny, ciepły, ciągnący.... mmmmmm - uwielbiam :) Polecam baaaardzo :)Składniki:4
serki camembert2
jajka roztrzepane
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia
sałatka grecka (klik)
pieczywo czosnkowe do podania
Serki panierować najpierw w roztrzepanym
jajku, następnie w
bułce tartej i znów w jaku i
bułce. Kłaść na rozgrzany
olej i smażyć na złoto z dwóch stron. Podawać z grecką
sałatką i ciepłym
pieczywem czosnkowym. Smacznego :)