Wykonanie
Przepyszny :) Idealny na Święta na półmisek "wiejski" . Bardzo prosty w wykonaniu ;)Składniki:ok. 2 kg
surowego boczku8-10 ząbków
czosnkusól,
pieprzpapryka słodkaprzyprawa warzywna (klik) (opcjonalnie)
kminekCzosnek obrać. Każdy ząbek przekroić wzdłuż.
Boczek ponacinać a w każdy z otworów powciskać
czosnek. Całość
mięsa natrzeć
solą,
pieprzem,
przyprawą i dodatkowo posypać
kminkiem. Jak ktoś lubi mocno
czosnkowe można też posypać
czosnkiem granulowanym lub najlepiej świeżym (przeciśniętym wcześniej przez wyciskarkę).Natarty
boczek zawinąć w folię i odstawić na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie przewrócić na drugą stronę i odczekać kolejne 12 godzin.Po tych 24 godzinach upiec (w folii) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piec przynajmniej 2 , 5 godziny ;) Smacznego ;)