Opis : Pasta z serem białym i jajkami to wersja klasyczna znana przez wielu. Ta wersja posiada paprykę, która dodaje jej słodkiej soczystości i czosnek, który dodaje wyrazistości.Pasta jest smaczna, a w konsystencji bardzo kremowa.Polecam.Pochodzenie : przepis własnyIlość : ok. 350 mlSkładniki :250 g sera białego (u mnie półtłusty)2 ugotowane jajka na twardo1 średnia papryka2 ząbki czosnku1 łyżka gęstej śmietany2-3 łyżki majonezusólpieprzPrzygotowanie :Rozgnieść widelcem ser biały.Dodać pokrojone w drobną kostkę jajka.Dodać pokrojoną w małą kostkę paprykę.Dodać rozgnieciony przez praskę czosnek.Wszystko wymieszać.Dodać śmietanę.Dodać majonez.Wymieszać.Doprawić solą i pieprzem.Podawać z pieczywem. Można schłodzić.